לצד אפשרויות האשראי השונות העומדות לרשות עסקים בישראל, ישנו גם המושג 'הלוואה בערבות המדינה'; מושג אותו רבים מכירים, אך מעטים מכירים אותו ואת משמעותו לעומקו.
הלוואה בערבות המדינה הינה אשראי הניתן מטעם הבנקים יחד עם ריבית מופחתת, כל זאת כאשר המדינה היא זו שלמעשה מתפקדת כערבה עבור הבנק לכך שהכסף ישוב אליו.
חשוב לציין כי עסקים קטנים ובינוניים הם הקהל המיועד עבור קבלת הלוואה מסוג זה, וזאת כאשר עסקים קטנים ובינוניים לרוב יתקשו למצוא את ההלוואות הנדרשות בפורמטים הרגילים והמוכרים עבור הקמתם, פעילותם ושגשוגם באם ירצו להשקיע באפיקים חדשים.
למי פונים עבור קבלת הלוואה בערבות המדינה?
כלל הטיפול בנושא הלוואות בערבות המדינה נערך באמצעות הקרן לערבות המדינה, גוף אשר החל את פעילות בשנת 2001, ומאז ועד היום מלווה עסקים שונים תוך שהוא חולש על פני גופים פיננסיים שונים מבנקים ועד לקרנות.
לצורך קבלת ההלוואה, על העסק לעמוד במספר תנאי סף שונים, אותם ניתן לבחון באתר הקרן לערבות המדינה וכן נמנה את התנאים להלן.
- על העסק להיות רשום בישראל. על בעל העסק להיות עוסק מורשה או חברה, וכן העסק יכול להיות עמותה.
- הקרן לערבות המדינה תבחן את מחזור המכירות השנתי של בית העסק, ותוודא כי הוא איננו עובר את הסכום העומד על סך 100 מיליון שקלים לשנה.
- ייבחן טיב חשבון הבנק של העסק וכי לא חלו עליו אי אלו סנקציות שונות
- תיבחן האפשרות כי העסק עבר תהליכים כאלו ואחרים המעיבים על בריאותו הכלכלית זאת לרבות הליכי הוצאה לפועל
- ייבדק כי העסק איננו מחזיק בחובות כאלו ואחרים.
כיצד מתחילים את התהליך?
אל התהליך יש להיערך מבעוד מועד עם כלל המסמכים הנדרשים, מסמכים שלעתים בית העסק יידרש לבקש מרואה החשבון לרבות דו"חות כספיים המפרטים את כלל ההוצאות וההכנסות של העסק וכן המשקפים את מצבו התזרימי. ישנם את משרדי ראיית חשבון המתמחים בהלוואות בערבות המדינה ואשר מסייעים בתהליך.
את המסמכים יש להגיש למשרד BDSK או לחברת גיזה, שני גופים אשר אמונים על ביצוע הבדיקה והעמידה בכל התנאים הנדרשים לקבלת ההלוואה. מתוקף תפקידם של גופים אלו, לגבש את מסקנתם ולהחליט אם העסק אכן עומד או לא עומד בתנאים לקבלת ההלווה.
חשוב לציין כי גם לאחר שהבקשה תאושר על-ידי אותם הגופים, הרי שגם הבנק עצמו יבקש לבחון את הבדיקה שלאחריה תועבר בקשת הביצוע הסופית אל סניף הבנק.
האם ניתן לערער על דחיית בקשה?
אכן ניתן להגיש טופס ערר בכפוף לתשלום אגרה המשולמת לחשב הכללי.
מומלץ להכין את בקשת הערר יחד עם איש מקצוע, לרבות רואה החשבון של בית העסק, זאת כדי שהמסמך יגביר את הסיכויים לקבלת הערעור. וועדת הערר תבחן את הבקשה, ותחליט בשנית האם להמליץ על מתן ההלוואה או שמא לדחותה בשנית.
בחיפושכם אחר פתרונות אשראי נוספים, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עמנו ולהשאיר פניה באתר.