למה כדאי לבעלי עסקים לחשוב על פתרונות מימון?
אם אתם יזמים או מנהלי עסקים, יש לכם סיבות רבות לחפש מימון:
- הקמת עסק חדש – עלות הקמת עסק חדש יכולה להיות גבוהה מאוד, והרבה יזמים אינם יכולים להתבסס על ההון העצמי שלהם בחיפוש אחר מיזמים עסקיים חדשים.
- פיתוח עסק – עסקים קטנים זקוקים להשקעות כדי לצמוח וכדי לפתח את פעילותם. השקעות אלה כוללות מוצרים חדשים, הרחבת פעילות השיווק או כניסה לשווקים חדשים.
- הרחבת העסק – הרבה עסקים קטנים מעוניינים לצמוח ולהתרחב; זה רק טבעי. צמיחה עסקית מצריכה השקעה כספית לרכישת ציוד, להרחבת שטחי המפעל או לגיוס עובדים.
- ניהול שוטף – עסקים קטנים זקוקים למימון כדי לכסות את הוצאותיהם השוטפות כמו למשל הוצאות ייצור, הוצאות שיווק והוצאות שכר דירה.
אילו פתרונות מימון זמינות לעסקים קטנים?
פתרונות המימון העיקריים הזמינים לעסקים קטנים הם הלוואות בנקאיות, הלוואת בערבות המדינה, קרנות השקעה ומימון חוץ־בנקאי. הינה הסבר קצר על כל אפשרות של גיוס אשראי לעסק:
- הלוואות בנקאיות – פתרון המימון הנפוץ ביותר לעסקים קטנים. הלוואות בנקאיות ניתנות לטווח קצר או לטווח ארוך, והריביות הנלוות להן משתנות לפי המצב הפיננסי של העסק.
- הלוואה בערבות המדינה – הלוואה בערבות המדינה – כשמה כן היא – הלוואה בנקאית שניתנת בערבות המדינה. הלוואה מסוג זה מתאימה לעסקים שמתקשים לקבל הלוואות בנקאיות.
- קרנות השקעה – קרנות השקעה משקיעות בעסקים קטנים בתמורה למניות או לנתח בחברה.
- מימון חוץ־בנקאי – מימון חוץ בנקאי הוא מימון ממוסדות אשראי שאינם בנקים. מימון חוץ־בנקאי ניתן כהלוואה, כאשראי או כשותפות.
איך למצוא מימון בקלות?
כדי לקבל מימון בקלות יש להכין תוכנית עסקית ולהציגה למוסד המממן. התוכנית העסקית צריכה לכלול מידע על העסק, על המוצרים או השירותים שהעסק נותן, ועל התחזיות של העסק ולהוסיף נתונים על השוק שבתוכו העסק פועל. יש להצטייד בנתונים פיננסיים מלאים ומדויקים שמוצגים בדוחות כספיים, במאזן ובתחזיות פיננסיות. כמו כן יש להציע ביטחונות כמו נכסים אישיים או נכסים עסקיים, ציוד או מלאי.
למצוא את פתרון המימון המדויק
פתרונות מימון לעסקים קטנים מהותיים להצלחת העסק. חשוב לבחור את פתרון המימון המתאים ביותר לצורכי העסק ולעמוד בדרישות של המוסד המממן.